ruïnes en gebouwen

Ruïnes en gebouwen in El Desierto de las Palmas

Veel mensen bezoeken El Desierto de las Palmas om er te genieten van de rust, de natuur en de prachtige uitzichten over de zee. Maar in dit mooie, beschermde natuurgebied vind je ook verschillende ruïnes en gebouwen. In deze blog vertellen we meer over deze prachtige plekken. Zeker een must om te bezoeken als je in Benicassim verblijft!

Miravet kasteel

Miravet is een kasteel dat zich bevindt in de gemeente Cabanes. In 1091 is dit kasteel veroverd van de Arabieren door El Cid. Men denkt dat Miravet, door onderzoeken naar de herkomst, betekenis en vorm van dit woord, vroeger een klooster is geweest. Een klooster van islamitische moslimmonniken die gewijd zijn aan de heilige oorlog. Het is opvallend hoe goed de staat van dit gebouw is gezien de leeftijd.

Miravet

Het oude kasteel en de hermitage van Magdalena

In 1233 veroverde koning Jaume I dit gebied. Enkele jaren later gaf hij toestemming aan inwoners om zich samen te vestigen op een bepaalde plek. Toen is de plaats Castellón de la Plana ontstaan. Sinds 1378 wordt elk jaar “de geboorte” van de stad herdacht met de bedevaart van de Cañas. Dan verplaatsen de mensen zich van de stad naar de hermitage van Magdalena.

Castellon de la plana

Het kasteel van Montornés

Gelegen in de gemeente Benicassim ligt het kasteel van Montornés. Dit was de bron van een van de meest belangrijke Arabische vetes in dit gebied. Het is een contructie uit de 10e eeuw en bewoond tot het einde van de 15e eeuw. In het kasteel vonden belangrijke gebeurtenissen plaats, zoals de mogelijke ontmoeting tussen koning Pedro I van Aragon en de ongeslagen ridder Rodrigo Diaz de Vivar, El Cid, rond het jaar 1094.

Montornés

Hermitage van Les Santes

De hermitage van Les Santes ligt in het ravijn van Les Santes, op ongeveer 7 km van Cabanes. De bisschop van Tortosa beval de gelovigen van Cabanes om de oude kapel, die in puin lag, te herbouwen. In 1617 werd het beeld van Saint Lucia en Saint Agatha op het nieuwe altaar geplaatst. Later schonk bisschop Francisco Gavaldá Guasch het beeld van de maagd van de rozenkrans die tot patrones van de stad werd uitgeroepen, bekend als Onze Lieve Vrouw van Goed Succes. Momenteel wordt de hermitage van Les Santes voorgezeten door de drie genoemde heiligen.

Hermitage les Santes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.